MONITAIDE

SKIN OF THE SPACE

Skin kuva

(Kuva: Elina Lifländer)

Skin of the Space on osa skenografi Elina Lifländerin johtamaa taiteellista tutkimus projektia tilan rytmistä. Lifländerin sanoin: Skin of the Space- esitysinstallaatio käsittelee taiteilijaryhmämme arkkitehtonisia olosuhteita ja surrealistista kaikua Lauttasaaren tyhjässä vesitornissa kesällä 2013. Miten siirtää nämä moniaistiset ja keholliset havainnot toiseen tilaan?

Työryhmässä toimivat äänisuunnittelija Kristian Ekholm, koreografi-tanssija Leila Kourkia, skenografi Elina Lifländer ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuori. Skin of the Space ensimmäisen kerran esitettiin  syyskuussa 2014 Kuva/tila Galleriassa Helsingissä ja muunnettuna versiona MUU Galleriassa sekä kesällä 2015 – Prague Quadrennial of Performance Design and Space -tapahtumassa. Esitys voitti Prahan PQ:n Golden Medal pääpalkinnon -BEST USE OF MEDIA IN PERFORMANCE DESIGN -sarjassa.

WANDERLUST JA VAELTAVA VALOMIES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Kuva: Kaisu Koivisto)

Jossain muualla -näyttelystä inspiroitunut Wanderlust tanssiesityksen ensi-ilta oli 2.12.2015 galleria Amassa. Teos on jatkoprojekti Vaeltava valomies teokselle, jossa tein ensimmäisen kerran yhteistyötä Koivistojen kanssa. Se esitettiin galleria Forum Boxiin keväällä 2011. Jatkamme yhteistyötä maaliskuussa Lukossa nimisen esityksen toteuttamisen parissa 2018 Kaisu Koiviston näyttelyn yhteyteen Forum Boxissa. Teokset ammentavat liikekielensä Kaisu Koiviston teoksista, missä karu luonto ja ihminen kohtaavat.

FLE5H0.1

fle5h01

(Kuva: Merja Puustinen)

FLE5H0.1 on koreografi-tanssijoiden Leila Kourkian ja Ulla Koiviston sekä mediataiteilijoiden Merja Puustisen ja Andy Bestin yhteinen monitaiteellinen improvisaatio projekti, joka on alkanut vuodesta 2010 ja jatkuu edelleen. FLE5H0.1 projektia on esitetty kansainvälisesti performanssifestivaaleilla sekä mediataidetapahtumissa.

AATAMIN NAISET

aatamin naiset

(Kuva: Martta Tuomaala)

2010 valmistunut Aatamin naiset on Martta Tuomaalan videoteos, jossa Leila Kourkia on toiminut sekä koreografina että esiintyjänä. Teos käsittelee ihmisluonteen ongelmallisuutta; sitä kuinka helposti on mahdollista päätyä oman käytöksensä uhriksi. Video on esitetty kansainvälisesti eri videotaidefestivaaleilla.